fbpx

Projekcie filmov z festivalu študentských filmov Áčko

23. augusta 2011

Tento rok sa Festival Áčko predstaví aj na prestížnom filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch. Pripravili sme prehliadku najlepších filmov z predchádzajúcich ročníkov nášho podujatia.
Festival Áčko je otvorenou národnou súťažnou prehliadkou školských audiovizuálnych diel , ktoré boli vytvorené ako neoddelitelná súčasť vysokoškolskej výučby študijných programov v odbore Filmové umenie a multimédia alebo študijných programov v príbuzných odboroch, a to na vysokej škole alebo na strednej odbornej škole so sídlom v Slovenskej republike. Tento rok sa uskutoční 15. ročník nášho podujatia v období 18.10. – 22.10.2011 na pôde Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení v Bratislave.
Na festivale Cinematik sa predstaví to najlepšie zo štrnástich ročníkov študentského filmového festivalu Áčko. O výber filmov sa postaral programový riaditeľ festivalu Michal Deliman. Uvidíte krátke animované filmy zo súčasnosti alebo staršie diela, ktoré získali viacero ocenení na medzinárodných festivaloch. Čmuchal a Sviňa zasahujú od Andreja Kolenčíka alebo V kocke Michala Strussa sú diela, ktoré sa oplatí vidieť. Z dokumentárnych filmov spomenieme fenomenálny kúsok Arsy-Versy od Mira Rema, v ktorom nám ukáže zaujímavý koníček jedného muža. Netreba opomenúť ani film Petra Osucha, kde nám odhalí tajomstvá partnerského vzťahu človeka v stredných rokoch – Jano. V kategórii hraných filmov sa predstaví bakalársky film režisérky Mariany Čengel – Solčanskej Ábelov čierny pes.
Premietanie sa bude konať v priestore Cinematik baru pred Domom umenia. Tešíme sa na Vás!